Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-03@20:49:33 GMT

صنعت دامداری مدرن می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۵۲۳۵۹

جزئیات تأمین نهاده و راهکار‌های مدرن شدن صنعت دامداری در برنامه گفت و گوی ویژه خبری مطرح و بررسی شد.

آزادی خواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس و مهراب فرجی قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی جزئیات تأمین نهاده تا مدرن شدن صنعت دامداری پرداختند.

فرجی قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سامانه بازارگاه بنا به شرایطی در سال ۹۷ در کشور راه اندازی شد گفت: نهاده در سامانه بازارگاه عرضه می‌شود، عرضه نهاده صنعت طیور به صورت سیستمی از اول مهر در سامانه آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با اشاره به اینکه در اوایل مشکلاتی وجود داشت و دو تا سه ماه طول کشید تا مشکلات کم شد افزود: امروز مرغداران به راحتی به سامانه بازارگاه مراجعه و نهاد‌های مورد نیازشان را خریداری می‌کنند. ۳ کیلو و ۲۵۰ کیلوگرم ذرت برای یک دوره ۴۵ روزه در نظر گرفته شده است.

فرجی با اشاره به اینکه بازارگاه سه حلقه دارد ادامه داد: مشکل در بحث حمل و نقل وجود دارد و بعضاً تامین ارز با تأخیر مواجه می‌شود و نهاده‌هایی که در سامانه بازارگاه عرضه می‌شود با فاصله‌ی ۱۰ روزه یا یک هفته‌ای تخصیص پیدا می‌کند.

قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی گفت: مرغداری که قبلاً جوجه ریزی کرده به صورت قرضی نهاده را تامین می‌کند و نهاده وقتی به دستش می‌رسد که مرغش ۳۰ روزه و یا ۴۵ روزه شده است و مرغ را به بازار می‌دهد و لذا نهاده را به بازار عرضه می‌کند و یا به جایی که قرض گرفته پس می‌دهد، این دور تسلسل باطل اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه کشتارگاه‌ها در طرح نظارت سازمان نظام پزشکی قرار دارند گفت: مرغدار کل مرغ تولیدی اش را از نظر تعداد و از نظر وزن باید تحویل کشتارگاه بدهد البته پس از کسر تلفاتی که متعارف است، اگر کمتر از عددی که شناخته شده تحویل صورت بگیرد تخلف محسوب می‌شود لذا سیاست‌های تنبیهی و تشویقی در داخل سامانه در نظر گرفته شده است.

فرجی با بیان اینکه مرغدار ممکن است به روش‌های شناخته شده مرسومی که تحت نظارت باشد اقدام به تحویل مرغ نکرده باشد افزود: بازارگاه مرغ و مرغداری‌های گوشتی قفل شد، تعداد زیادی به تعزیرات معرفی شدند و روش‌هایی که در نهایت مرغ را تحویل نمی‌دادند شناسایی شده است و تک‌تک واحد‌ها در استان‌ها شناسایی شده است. به مدت ۲ الی ۳ ماه همه همکاران ما درگیر این موضوعات در استان‌ها بودند تا شناسایی صورت بگیرد.

قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: سال گذشته در سامانه بازارگاه ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن نهاده توزیع شده است. امسال تا به امروز ۱۲ میلیون تن در سامانه بازارگاه عرضه شده است. به دلیل خشکسالی نیاز بیشتر شد و بالغ بر ۲۱ میلیون تن نهاده وارداتی سه قلم باید تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: تامینی که تا به الان صورت گرفته ۱۲ میلیون تن بوده است لذا این عدد بزرگ است و کمبود نهاده به وجود آمده است، بالغ بر یک و نیم میلیون تن ذرت تولید داخل داریم و آنچه که الان گفته می‌شود که نهاده وارداتی از سوی بازار می‌آید طبق قوانین گمرک تا یک و نیم درصد نهاده‌های وارداتی به عنوان کسری و پرت محاسبه می‌شود.

فرجی با اشاره به اینکه صد در صد نهاده مورد نیاز مرغداری‌ها تامین می‌شود و در حال تحویل هستند افزود: گوشتی‌ها ۴۵ روزه و غیر گوشتی یک ماهه نهاده را تحویل می‌گیرند و رکورد‌های تولید بین صنعتی‌ها و روستاییان تفاوت پیدا می‌کند. در روستا با دام نشخوارکننده طرف هستیم، دام نشخوار کننده ۷۰ درصد خوراکش علوفه است یعنی بخش کنسانتره که ذرت و کنجاله سویا و جو است را این دام روستایی به خود ندیده بود.

قائم مقام معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دامی که مولد باشد وقتی ذبح می‌شود به نوعی امنیت غذایی ذبح شده است گفت: دام مولد و دام ماده تعریف دارد. دامدار دام اصلی اش را به هر صورتی که شده حفظ می‌کند، اما در شرایط خشکسالی هزینه‌های پرورش و نگهداری دام اضافه می‌شود لذا در اینجاست که دامدار مدیریت می‌کند به طوری که ۳۰ درصد دامش را کم می‌کند و گله اش را کم می‌کند تا بقیه دام را حفظ کند.

احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ایراداتی را به سامانه بازارگاه گرفتیم گفت: باید نقایص سامانه بازارگاه برطرف شود. به هر حال باید این سامانه به همه سامانه‌ها وصل شود، زمانی که بار از گمرک تحویل سامانه می‌شود گپ به وجود می‌آمد و همین مسئله باعث می‌شود تا رانت اتفاق بیفتد.

وی بیان کرد: برخی از افراد مسئله‌دار امکان بارگذاری در سامانه را داشتند. یکی از اشکالات این است که شخصی هم مرغدار و هم دامدار است و اقدام به ثبت سفارش می‌کند و گاهی دو ماه طول می‌کشد و نهاده به دستش نمی‌رسد لذا معیار باید سامانه باشد.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه تولید کنندگان باید در این سامانه ثبت سفارش کنند ادامه داد: مشکل اساسی در بحث حمل و نقل است. تا پیش از این از ناوگان ریلی هیچ استفاده‌ای نمی‌کردیم و این تاسف بار بود در حالی که بسیاری از استان‌ها به ریل وصل هستند.

/ باشگاه خبرنگاران

برچسب ها: صنعت دامداری مدرن ، جزئیات تأمین نهاده ، راهکار‌های مدرن لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Pry

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: جزئیات تأمین نهاده راهکار های مدرن سامانه بازارگاه صنعت دامداری میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۵۲۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم

به گزارش خبرگزاری مهر؛ محمد حسن نامی، در آئین کلنگ زنی مکان نصب نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری جزیره قشم، اظهار کرد: بنا به دستور آیت الله رئیسی، ریاست محترم جمهوری، سازمان مدیریت بحران در مسیر هوشمندسازی دستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: یکی از ابزارهای هوشمندسازی برای آمادگی در مقابل حوادث و بحران‌ها، ایجاد ایستگاه‌های مدرن لرزه نگاری در نقاط مختلف کشور است که امروز شاهد کلنگ زنی نخستین ایستگاه در این زمینه در جزیره قشم بودیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در حال ۱۲۲۲ لایه مکان محور در نقاط مختلف کشور توسط سازمان نقشه برداری کشوری تهیه شده است که پایه اصلی نقشه‌ها به صورت دیجیتالی هستند و روی این لایه‌ها ۱۳۰ لایه هوشمند در ابعاد مختلف هواشناسی، پایش ماهواره‌ای سرزمین و… را پوشش می‌دهد.

نامی در پایان خاطرنشان کرد: با هوشمندسازی فرآیندها و زیرساخت‌های مدیریت بحران به دنبال این هستیم که کمترین تلفات انسانی و حادثه دیده را در اثر وقوع حوادث طبیعی و در زمان بحران‌ها داشته باشیم.

آئین کلنگ زنی محل نصب نخستین ایستگاه لرزه نگاری قشم که در محوطه بیمارستان جی جیان قشم با حضور عادل پیغامی، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، محمدحسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، بهزاد پورمحمد، معاون اجرایی مرکز لرزه نگاری کشور، مهرداد حسن زاده، مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان، حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان قشم، محمد محمد حسینی فرماندار شهرستان قشم برگزار شد.

کد خبر 6095908

دیگر خبرها

  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • چیلیندری مدرن میراثی از دیتونا : بهترین مثال برای وقتی که درست می سازی و 50 سال بعد هم جوابه! (+تصاویر)
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • انتقاد طلافروشان به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت است
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • تخریب صنف و صنعت طلا و جواهر به بهای اجرای یک سامانه