Web Analytics Made Easy - Statcounter

سبزی گفت: بخشی از نهاده‌های واردشده به کشور در همان گمرک گم‌شده و اصلاً در سامانه بازار گاه هم نیست، معلوم است که دست‌هایی پشت پرده هست که نمی‌گذارند این نهاده به بازارگاه وارد شود و آن را ترخیص کنند و در بازار آزاد با قیمت‌های بالا می‌فروشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام محمد سبزی عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با دیارآفتاب؛ در رابطه با مشکلات تأمین و توزیع نهاده‌های دام و طیور طی ماه‌های اخیر گفت: این موضوع شش ماه است که توسط مجلس یازدهم در حال پیگیری است و متأسفانه این مسئله بین وزارت جهاد کشاورزی، صمت و بانک مرکزی پاس‌کاری می‌شد ولی حرف ما این بود که حداقل متولی این امر برای پاسخگویی یک نفر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وزیر صمت با موافقت‌نامه‌ای اختیارات را به وزیر جهاد کشاورزی بازگرداند ولی بحث این است که گویا وزیر جهاد کشاورزی عملاً اختیارات خوبی ندارد یعنی بعضی آقایان اعمال‌نفوذ می‌کنند و نمی‌گذارند که وزارت جهاد کار کند.

ترخیص بخشی از نهاده ها از گمرک در روز انتخابات آمریکا سیاسی کاری است

نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس اظهار کرد: از طرفی هم چندین ماه است که نهاده‌ها در گمرک دپو شده بود و ترخیص نمی‌شد اتفاقاً در روز انتخابات آمریکا مقداری از آن ترخیص شد، معلوم است که این سیاسی‌کاری است که بگویند گشایش با انتخابات آمریکا رقم خورده است و اگر بایدن بیاید همه‌چیز روبه‌راه است.

سبزی با بیان اینکه متأسفانه دولت به فکر مردم نیست تصریح کرد: بخشی از نهاده‌های واردشده به کشور در همان گمرک گم‌شده و اصلاً در سامانه بازار گاه هم نیست و از طرفی هم تنها واردکننده نهاده‌ها با ارز یارانه‌ای دولت است و بخش خصوصی برای این کار ارز نمی‌گیرد منتها دولت به دست واردکنندگان می‌سپارد ولی باید مدیریت کند، یعنی به غیر از سامانه بازارگاه نباید بازار آزادی برای نهاده‌ها داشته باشیم و اصلاً معنا ندارد چون هیچ شرکت خصوصی حق ندارد این نهاده را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کند.

 عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: الآن می‌بینیم که تولیدکننده عنوان می‌کند ما هرچقدر نهاده بخواهیم در بازار آزاد هست پس این‌ها از کجا نشت می‌کند، معلوم است که دست‌هایی پشت پرده هست که نمی‌گذارند این نهاده به بازارگاه وارد شود و آن را ترخیص می‌کنند و در بازار آزاد با قیمت‌های بالا می‌فروشند.

وی اظهار کرد: بعضی از تولیدکننده‌هایی که با این افراد همدست هستند در فرآیند توزیع نیز سهمیه بیشتری دریافت می‌کنند و آن را در بازار آزاد می‌فروشند، هم در ترخیص از گمرک و سر در آوردن از بازار آزاد ضعف مدیرت هست و هم اینکه در توزیع، برخی نهاده با ارز ۴۲۰۰ تومانی را می‌گیرند و حتی تولید هم نمی‌کنند در بازار آزاد می‌فروشند درصورتی‌که اگر به‌عنوان‌مثال جوجه ریزی داشته باشند این‌قدر سود نمی‌کنند.

سوء مدیریت ها قابل پذیرش نیست

سبزی ادامه داد: در جلسه اخیر کمیسیون کشاورزی با وزیر جهاد بشدت اولتیماتوم داده شد و گفتیم ظرف یکی دو هفته باید تکلیف مشخص شود، نمی‌شود که در این وضعیت گرانی مرغ و سایر اقلام این‌قدر عدم مدیریت وجود داشته باشد.

عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه الآن بسیاری از واحدهای دامداری و مرغداری در آستانه ورشکستگی هستند خاطرنشان کرد: باید سریعاً مشخص شود که اگر سامانه بازارگاه هست پس تمام تولیدکننده‌ها باید وارد سامانه شوند و ثبت درخواست کنند و بر اساس تولید به آن‌ها نهاده هم داده شود ولی این مدیریت ضعیف است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: بخشی از نهاده ها کمیسیون کشاورزی بازار آزاد سامانه بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۵۹۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند

محمدعلی نیکبخت در پایان جلسه هیئت در پاسخ به سؤال مبنی بر کنترل قیمت بازار گوشت و مرغ گفت: «برای تنظیم بازار بسترسازی تولید را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم از طریق یکنواختی تولید، نوسانات بازار را از نظر کمی و قیمتی به حداقل برسانیم. عید نوروز امسال همزمان با ماه مبارک رمضان فشار زیادی برای تامین کالا وجود داشت که با برنامه‌ریزی صورت گرفته و تامین کالای مورد نیاز نسبت به سنوات گذشته کمتر دچار نوسان قیمت کالا بودیم و تثبیت در بازار اتفاق افتاد.

به گزارش ایلنا، وزیر کشاورزی با بیان اینکه برخی کار‌های بر زمین مانده مانند تامین مواد اولیه و مشکل کمبود شکر را حل کردیم، گفت: متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سامانه مربوطه نیازشان به شکر را تامین کنند.

وی با اشاره به عملکرد بانک مرکزی در حوزه تخصیص ارز کالا‌های اساسی در سال گذشته، گفت: سال ۱۴۰۲ بهترین سال برای تامین ارز کالا‌های اساسی بود و ۱۳ میلیارد دلار ارز ترجیحی به نهاده‌های دامی و خوراکی‌های بخش کشاورزی تخصیص یافت.

نیکبخت با اشاره به اینکه تا امروز توسط کارخانه‌های تولید روغن و بازرگانان ۷۰ هزار تن دانه‌های روغنی از کشاورزان خریداری شده است، یادآورشد: در هیچ میوه فروشی کمبود کالا مشاهده نمی‌شود، کالا‌ها تامین شده و گرانی برخی کالا‌ها ناشی از کمبود کالا نیست.

وی بیان داشت: وقتی حداکثر سازی تولید اتفاق می‌افتد قطعا بر اساس قانون عرضه و تقاضا، قیمت به تعادل می‌رسد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه تک به تک محصولات را رصد می‌کنیم، گفت: برنامه تولید و تنظیم را بررسی می‌کنیم و بر اساس پیش بینی‌های که صورت می‌گیرد اگر مازاد بر نیاز داشته باشیم ما بدون هیچ گونه محدودیتی صادرات محصولات کشاورزی را در دستور کار خود قرار می‌دهیم.

نیکبخت در مورد خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: تمام تلاش ما این است که محصولات کشاورزی را به سمت صنعت، بازرگانی و تجارت گره بزنیم این موضوع در سال ۱۴۰۲ در دستور این وزارتخانه بود و امسال هم با جدیت دنبال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تجربه‌ای که در سال ۱۴۰۲ به دست آوردیم در سنوات آینده با حداقل خطا این پروژه را اجرا می‌کنیم، اضافه کرد: صنایع غذایی هم به عنوان بخشی از زنجیره تولید که مسئولیت فرآوری خام محصولات کشاورزی را برعهده دارد مورد توجه ما است و باید در خدمت تولید کننده باشد.

وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت: با هماهنگی که با صاحبان صنایع به صورت مرتب انجام می‌شود به دنبال آن هستیم که آن‌ها به سمتی بروند که محصولات مازاد کشاورزان را بخرند.

نیکبخت افزود: در مورد برخی از محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای و دانه‌های روغنی سیاست ما بر این است که تا می‌توانیم دولت به عنوان خرید تضمینی ورود پیدا نکند تا بازرگانانی که کار واردات این محصولات را انجام می‌دهند و یا کارخانجاتی که محصولات در این حوزه تولید می‌کنند، محصولات کشاورزان را خریداری و فرآوری کنند.

دیگر خبرها

  • پرسپولیس:اهانت به بانوان در ابعاد بین‌المللی قابل پیگیری است
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • امکان تامین نهاده دام و طیور با کشت فراسرزمینی/می توان هاب غذایی منطقه شد
  • اولین جلسه ساماندهی و تقویت مدیریت مرزهای مجاز آبی گیلان برگزار شد
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • ترخیص همه نهاده‌های وارداتی از بندر امیرآباد
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • کارگروه آمایش و مدیریت طرح تحول آموزش عالی استان برگزار شد
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود